Talvella iho kaipaa ekstra kosteutta ja suojaa. Kylmä ulkoilma ja lämmitetty kuiva sisäilma kuivattavat ihoa.

Itse ainakin huomaan ihoni kuivuvan huomattavasti herkemmin ilman viilentyessä. Erityisesti kasvojeni iho muuttuu herkemmäksi ja kädet karheammiksi. Kosmetiikkani vaihtuu talven tullessa hellävaraisempaan ja kosteuttavampaan suuntaan.

Lue vinkit kuivan ihon hoitoon ja kurkkaa tuotevinkit alhaalta!

 

1. Vältä ihon liiallista pesua

Ole varovainen ettet pese ihoa liian voimakkailla puhdistusaineilla. Voimakkaat pesuaineet poistavat iholta luonnollista rasvaa, joka ylläpitää kosteustasapainoa ja suojaa ihoa. Suosi ihon puhdistukseen hellävaraisia pesuaineita, puhdistusmaitoja tai misellejä.

 

Myös pitkät kuumat suihkut saattavat pahentaa kuivan ihon ongelmia. Kuuma vesi huuhtoo iholta luonnollisia suojaavia öljyjä. Kokeile lyhentää suihkuaikaa ja käytä mieluummin hiukan viileämpää vettä kuuman sijaan. Kuivaa iho taputtelemalla ja vältä hankausta.

 

 

2. Kosteuta ihotyypillesi sopivilla tuotteilla

Todella paksut ja rasvaiset voiteet eivät imeydy täydellisesti rasvoittuvalle iholle, jolloin iho ei pääse enää hengittämään vapaasti. Sopivan voiteen tunnistat siitä, että se imeytyy täydellisesti ja jättää ihosi pehmeäksi ja tasapainoisen tuntuiseksi. Talvella on myös hyvä kiinnittää huomiota, että voide suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä. Pakkanen ja kylmä viima ärsyttävät ihon pintaa, suojaava voide ehkäisee ihon ärtymistä ja pitää sen suojattuna.

 

Kuivan ihon hoidossa kannattaa suosia paksumpia voiteita kevyiden paljon vettä sisältävien voiteiden sijaan. Kokeile levittää kosteusvoide välittömästi pesun jälkeen kevyesti kostealle iholle, jolloin voide vangitsee enemmän kosteutta iholle. Myös käsien rasvaaminen välittömästi pesun jälkeen auttaa kuivan ihon pehmittämiseen.

 

 

3. Käytä kasvovettä

Kasvovesi parantaa kosteusvoiteen imeytymistä. Kasvoveden käytöllä voit edistää kosteusvoiteen imeytymistä ja aktiivisten ainesosien toimintaa. Suosi lempeää ja kosteuttavaa kasvovettä. Jos ihosi punoittaa helposti, kokeile herkälle iholle kehitettyjä kasvovesiä jotka rauhoittavat ja poistavat punoitusta.

 

4. Vältä ylimääräistä kuorimista

On tärkeää poistaa iholta kuollut ihosolukko, jotta kosteusvoide imeytyy tehokkaasti. Liiallinen kuoriminen kuitenkin poistaa ihon pintakerrosta, jolloin iho pääsee kuivumaan herkemmin. Suosi talvi-ihon kuorinnassa hellävaraisia kuorinta-aineita. Kuiva iho kannattaa kuoria kerran viikossa tai kahden viikon välein. Älä kuori ärtynyttä tai vahingoittunutta ihoa.

 

5. Ruokavalio ihonhoidon apuna

Ruokavalio vaikuttaa ihon hyvinvointiin. Muista pitää huolta kehosi kosteustasapainosta juomalla riittävästi ja pidä huolta, että ruokavaliosi sisältää pehmeitä kasviöljyjä. Esimerkiksi pähkinät ja siemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvahappoja, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Myös E-vitamiinin on todettu edistävän ihon hyvinvointia, mm. monet kasvikset ja siemenet sisältävät runsaasti E-vitamiinia.

 

Iho nauttii terveellisistä ja säännöllisistä ruokailutottumuksista. Monipuolinen ruoka, tuoreet vihannekset ja marjat sekä kokojyväviljat, kala, pähkinät ja siemenet sisältävät kaikki ihon hyvinvoinnille tärkeitä ravintoaineita. Monipuolinen ruokavalio, joka sisältää paljon vitamiineja tekee hyvää myös iholle.

Kurkkaa ainakin nämä tuotesarjat:

Naturalmente Sensitive kosteuttava tuotesarja herkälle iholle
Byotea Moisturizing kosteuttava tuotesarja kuivalle iholle
Vagheggi Rehydra syväkosteuttavat tuotteet erittäin kuivalle iholle

Vartalolle:
Byotea Moisturizing Bath & Shower Gel suihku- ja kylpygeeli 10,95 €
Cuccio Naturalé Body Wash Milk & Honey suihkugeeli 11,95 €
Naturalmente Breathe Balancing Shower Gel suihkugeeli 16,50 €
Body Butterit
Byotea Moisturizing Body Milk vartalovoide 15,95 €
Vagheggi Emozioni Body Cream vartalovoide 44,50 €
Naturalmente Breathe Balancing Body Lotion vartalovoide 27 €
Byotea Nourishing käsivoide 7,50 €
Naturalmente Breathe Softening Hand Cream käsivoide 15,50 €